Yeni nesil Intel Centrino Duo’lar

Intel dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği yeni nesil Intel Centrino Duo işlemci teknolojisini tanıttı. Yeni işlemciler programların ön yükleme süresini kısaltıyor.

Yeni nesil Intel Centrino Duo'larIntel Mobil Ürünler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mooly Eden konu ile ilgili olarak “Dört yıl önce Intel Centrino Duo’yu tanıttığımızda Intel olarak mobil dünyada yeni bir ufuk açtık. Açıkçası yeni nesil Intel Centrino Duo işlemci teknolojisi ile de Intel tabanlı dizüstü bilgisayarları tüm açılardan değiştirdik” dedi.

Intel’in mobil performansta çığır açan işlemcisi Intel Core 2 Duo tabanlı yeni nesil Intel Centrino Duo ve Intel Centrino Pro işlemci teknolojileri, sağladıkları üstün performansla virüs taraması yaparken video klip indirme gibi aynı anda birden fazla uygulamayı yüksek hızla çalıştırabilme ve uzun pil ömrü özellikleriyle kullanıcılara kullanım kolaylığı getiriyor.

Bu yıl, dünya çapında 230’dan fazla bilgisayar üreticisinin, yeni nesil Intel Centrino Duo ve Intel Centrino Pro işlemci teknolojisini kullanarak, eğlence için ideal olan 17 inçlik geniş ekranlı, enerji tasarruflu ve 1,4 kilogramın altındaki çeşitli boy ve ağırlıklarda birçok dizüstü bilgisayar modeli piyasaya sunması bekleniyor.

İş dünyasında dizüstü bilgisayarlar
İş dünyasının profesyonel kullanıcılarına özel yeni nesil Intel Centrino Pro işlemci teknolojisi, bugünün Intel vPro işlemci teknolojili masaüstü bilgisayarlarının yenilikçi ve popüler özelliklerini dizüstü bilgisayara uyarlayacaktır. Yeni nesil Intel Centrino Pro işlemci teknolojisi ile BT departmanları hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarları yönetebilecek; güvenlik, sahip olma maliyeti, kaynak atama ve varlık yönetimi gibi konular üzerinde kablosuz olarak çalışabileceklerdir.

Intel Centrino Pro işlemci teknolojisi içindeki önemli yeniliklerden biri olan Intel Aktif Yönetim Teknolojisi (ATM), kablosuz PC yönetimi, koruma ve uzaktan onarım özellikleriyle verimliliği, IT maliyetlerinde tasarrufu ve çalışma süresi oranını artırır.

Ayrıca, Intel Clear Video Teknolojili Mobil Intel 965 Express yonga seti ailesi, gelişmiş yüksek çözünürlüklü (High-Definition) video keyfini de kullanıcılara sunmaktadır. Yüksek çözünürlüklü (High-Definition) televizyonlara bağlanmak üzere geliştirilmiş Intel TV Wizard, kullanıcılara içeriklerini televizyon üzerinden arkadaşları ve aileleriyle eskisine göre daha kolay paylaşabilme imkanı veriyor.  Intel Next Gen Wireless-N 802.11AGN WLAN ise, internetten daha hızlı yükleme veya indirme işlemleri yapmak için, beş kata kadar daha yüksek hız ve iki kata kadar daha geniş erişim alanı sağlayarak kullanıcılara daha fazla özgürlük sunuyor.

Intel teknolojisine özgü olan Intel Turbo Bellek özelliği sıklıkla kullanılan yazılım uygulamalarına iki kata kadar yüksek hızla erişir, açılma ve önyükleme sürelerini ise %20’ye varan oranda kısaltıyor.

Daha küçük, daha sessiz ve daha şık masaüstü PC tasarımları geliyor
Intel bu yeni mobil teknoloji temelini aynı zamanda daha küçük, daha sessiz ve yüksek performanslı çeşitli masaüstü bilgisayar tasarımları yaratmak için de kullanacak. Yeni tasarlanacak masaüstü bilgisayarlar berrak ses, daha iyi grafik ve video özelliklerinin yanı sıra, opsiyonel olarak 802.11n kablosuz ağ desteği ve Intel Turbo Belleği sunacak.

Yorum bırakın